Koordinatörlüğünü Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yapmış olduğu denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere yönelik eğitimine ilişkin 02-13/11/2015 tarihleri arasında düzenlenen "Kontrol Görevlisi Kursu" sona erdi. Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapılan ve 10 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Kontrol Görevlisi Kursuna; Çanakkale İl Müdürlüğünden 4, Edirne İl Müdürlüğünden 4, Kırklareli İl Müdürlüğünden 2 , Bilecik İl Müdürlüğünden 1 , Düzce İl Müdürlüğünden 1, Sakarya İl Müdürlüğünden 2 ve İl Müdürlüğümüzden 7 personel olmak üzere; toplam 21 kursiyer katılarak, kurs sonunda "Kontrol Görevlisi" unvanı almaya hak kazandı.
On gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere; 5996 Sayılı Kanun,5977 sayılı kanun, 5326 sayılı Kanun ve ceza uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler, yem mevzuatı, et ve et ürünleri teknolojisi , süt ve süt ürünleri teknolojisi, tahıl teknolojisi, bitkisel yağ ve margarin teknolojisi, meyve sebze işleme teknolojisi, genel ve gıda mikrobiyoloji, salamura ve fermantasyon teknolojisi, ithalat ve ihracat uygulamaları ile sertifikasyon işlemleri, risk esaslı denetim prosedürü ve uygulamaları, mikrobiyolojik, mikotoksin, pestisit, dökme dondurulmuş ürünlerden numune alma hakkında teorik bilgiler, laboratuvar uygulamalarında yeterlilik testleri, akreditasyon, üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı, hukuk, gıda güvenliği bilgi sistemi,Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Tesis Ziyareti ile uygulamalı numune alma gibi konularda bilgi verildi.