Un
ve Unlu Mamüller üretim ile satış yerlerinin denetimlerine katılan İl Müdürümüz
Sn. Zekeriya SARIKOCA, gıda ürünlerinin tarladan sofraya, üretimden
ambalajlanmasına kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından
denetlendiğini belirtti. Denetimler yapılırken işyerleri asgari ve teknik şartlara göre denetlenmektedir. Tüketicilerimizin gıda ürünlerini alırken bilinçli olması gerekmektedir. Gördüğü hatalı, son kullanma tarihi geçmiş, bozuk, küflü vb. ürünleri alo 174 hattına bildirmeleri; denetimlerin yerinde ve etkin yapılmasına katkı sağlamaktadır dedi.
İl Müdürümüz denetim ekibi ile birlikte denetlediği işletmelerde, tespit edilen aksaklıklar için işletmelere süre verdi ve Halk Sağlığını tehdit edecek hiçbir
ihmale taviz vermeyeceklerini, denetimlerde hijyen kurallarına uymayanlara doğrudan ceza verileceği konusunda
işletmeleri uyardı.
Gıda
denetimleri Tekirdağ merkez ve ilçelerimizde tüm hızıyla kesintisiz olarak
devam etmektedir.